Olaszos estek Miamiban

Mozgalmas éjjelek, nyugtalan nappalok

Avagy aki éjjel legény...

Hőseink a raktár kiürítése után nem tétováznak, és azon nyomban Cortez Franks terveire kíváncsiak. Franks nem meglepő módon a raktárépületet drog készítésére szeretné berendezni. Ehhez és a gyártás megkezdéséhez szüksége van a Givonnikra, ezért őket bízza meg, hogy álljanak elő egy részletesebb tervvel. Az éjszaka további részét egy szórakozóhelyen töltik.
Másnap este hozzá is fognak ehhez, és kiszámolják, hogy nagyjából 50.000 dollárra van szükség a projekt megkezdéséhez, viszont hetente ennek a kétszeresét érő kábítószer mennyiséget lesznek képesek előállítani a raktárban.
Antonio ezen este az általa előállított drog módosításán is fáradozik, így létrehozza a fehér “Tanatos” testvérét, a zöld színű, “Ananda” névre keresztelt szintetikus tudatmódosító szert. Hirtelen ötlettől vezérelve Antonio úgy látja jónak, ha Paco teszteli az új anyagot.
Ám az éjszaka legérdekesebb része még csak ezután következik. Max-et telefonon felkeresi Atyja, aki azzal a hírrel taglózza le az unokatestvéreket, hogy egy Ifjú Giovanni érkezik hamarosan hozzájuk. Milli Milliner-rel a repülőtéren találkoznak először. Itt kiderül, hogy Milli határozatlan időre velük marad, és nekik kell tanítgatniuk. Öröm az ürömben, hogy a rendelkezik egy szép nagy összeggel a bankszámláján, ami éppen jól jönne hőseinknek, azt megszerezni a dacos Millitől azonban nem lesz egyszerű menet…
Hazaérve a repülőtérről Paco fogadja őket, akinek a szervezete nem tűri jól az alkohol és az Ananda együttes fogyasztását, így a házból tüstént távoznia kell – ebben Antonio tevőlegesen segédkezik.
Következő éjjel Antonio újabb adag drogot főzne, viszont csak ekkor tudatosul benne, hogy az összetevők nagy része már elfogyott. A kevésbé könnyen hozzáférhető gyógyszerek megszerzése jó bemelegítő feladatnak tűnik Milli számára, akit elkísér Max a közeli orvosi rendelőbe.
A rendelőbe való belépés után szembesülnek azzal a problémával, hogy semmiféle tervet nem beszéltek meg előre. Az épület gyors felmérése után a hátsó ajtót választják bejáratnak, amit együttes erővel sikerül – lassan, de halkan – kinyitniuk. Rövid kutakodás után arra jutnak, hogy a legegyszerűbb és legkevésbé veszélyes lépés az, ha elvisznek egy tömbnyi üres vényt, a pecséttel és aláírással pedig ráérnek később bíbelődni.
A fáradságos munka után Milli és Max bulizni indulnak a már korábban megismert, másodrangú klubba, ahol éppen karaoke-est van. Ezt kihasználva rövid időre rivaldafénybe kerülnek azt remélve, hogy növelik ezzel a vadászatuk sikerességét. Nem sokkal később szóba is elegyednek egy lánnyal, aki két barátjával jött a szórakozóhelyre. Rövid csevej után sikerül meggyőzni őt, hogy menjen el velük egy motelba. A szoba kibérlése után hamar kiderül, hogy ők is egy vadászat célpontjai lettek; a lány barátai kopogtatnak az ajtón azzal a céllal, hogy kirabolják hőseinket. A rablási kísérlet szinte azonnal vérfürdőbe torkollik, aminek a végeredménye egy feltépett torkú, szárazra szívott hulla, és két halálra rémült, elmenekülő szemtanú lesz. A rendőröket sikeresen elkerülik a Giovannik, és gyorsan elhajtanak a helyszínről.
Antonio mindeközben Rosselini temetőjében megidézi egy nemrég elhunyt lány lelkét, aki arra kéri, ölje meg apját. Az olasz nem sokat teketóriázik, és a részletek meghallgatása után elindul lány bosszújának lovagjaként. Az apartmanba csendesen bejut, majd a TV előtt békésen hortyogó férfiból kiszívja minden életerejét. A lakásban körülnéz, és bár észleli, hogy van még egy személy ott, nem kerül vele konfliktusba. Antonio újból kapcsolatba lép a lány lelkével, aki hálás, és megígéri, hogy segít neki.
Noha főhőseink békésen térnek nyugovóra hajnalban a menedékükben, kellemetlen ügyet kell Antonio-nak és ghoul-jának intéznie délután. Az ajtón rendőrök kopogtatnak: névtelenül feljelentették őket, hogy valamilyen furcsa szagot éreztek a ház környékén. Házkutatási engedély hiányában megtagadják a belépést a rendőröknek, azonban cselekedniük kell. Este el kezdik elpakolni a pincében a labort, és Max úgy dönt, nem árt ha beszereznek néhány dolgot ahhoz, hogy komposztálás címén elbagatellizálhassák a szagokat.
Másnap este megszerveznek egy találkozót Franks-szel a raktárban, ahol a Giovannik bemutatják a tervüket. A tárgyalások során 7% részesedést sikerül kiharcolniuk a bevételből, így arra számítanak, hogy jövedelmük ideális esetben elérheti akár a havi 30.000 dollárt. A továbbiakban a labor raktárba való átszállításával foglalatoskodnak a ghoul-okkal és Paco-val együtt.
Nappal a rendőrök visszajönnek az engedéllyel, de akkor már semmi bizonyító erejűt nem találnak ott, este pedig végleg átköltöztetik a labort. Antonio ismét ellátogat a temetőbe, ahol megidézi a lelket, és meggyőzi arról, hogy szolgálja őt. Kér egy apró szívességet Rosselini-től, és együttes erővel ideiglenesen egy érméhez kötik a lány szellemét.
motelpic.jpg

A vérfürdő helyszíne

Comments

mfejes91 mfejes91

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.